Andrea napja van. | 2024.04.18

Lőrinczy György lesz az NKA alelnöke

2017-04-28 06:54:12

Lőrinczy György kulturális menedzsert nevezi ki az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöki feladatainak ellátására május 1-től Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az NKA elnöke - közölte a tárca sajtóirodája az MTI-vel pénteken.

    Az új alelnök megbízatása - operettszínházi főigazgatói feladatkörének megtartása mellett - négy évre szól - olvasható a közleményben.
    "Megtiszteltetés és szakmai kihívás a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki pozíciója, hiszen az NKA a magyarországi kultúrafinanszírozás, és ezáltal a páratlanul gazdag magyar művészeti élet alappillére. Köszönöm Balog Zoltán miniszter úrnak a bizalmat és a felkérést" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Lőrinczy György.
    Hozzátette: ebben a funkciómban sem kíván mást tenni, mint a szakmában eltöltött harminc évében, illetve a közelmúltban az NKA Színházművészeti Kollégiumának vagy az Emmi Színházművészeti Bizottságának tagjaként. 
    "Az eltérő ízlés és a különböző meggyőződés alapján alkotó művészek és szakmai szervezetek együttműködését szeretném erősíteni. Valamennyi fontos kérdésben a kormányzati döntéshozók és a szakmai szereplők konstruktív és őszinte párbeszédét kívánom támogatni, mindenekelőtt azonban a nemrégiben átalakított adminisztratív rendszer megújuló működését kell segítenem" - fogalmazott Lőrinczy György.
    Az 50 éves kulturális szakember 2014 óta a Budapesti Operettszínház főigazgatója.
    Az NKA eddigi alelnöke, Doncsev András  közös megegyezéssel történő távozását kedden közölte a minisztérium.