Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz-frakció: a kormányfő megvédte Magyarországot

2017-04-27 12:32:51

A Fidesz-frakció szerint Orbán Viktor miniszterelnök megvédte a magyarokat és Magyarországot az Európa Parlament ülésének szerdai vitáján, míg a magyar baloldali politikusok újra a hazájukat támadták - mondta Halász János, a képviselőcsoport szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. A politikus felháborítónak nevezte, hogy az Európai Bizottság a legmagasabb szinten fogadja Soros Györgyöt, azt a "pénzügyi spekulánst", aki "mások életének tönkretételével szerzi a vagyonát".     

    Halász János úgy értékelte: Soros György és Brüsszel szándékai azonosak, migránsokkal akarják elárasztani Európát, és ránk akarják erőltetni a brüsszeli bevándorláspolitikát. "Azt akarják, hogy fogadjuk be a migránsokat, bontsuk le a határzárat, a kerítést és fogadjuk el a migránskvótát" - fogalmazott.
    Hangsúlyozta: Brüsszelnek az európai embereket kellene védenie, ezzel szemben "tárt karokkal fogadja" azt a Soros Györgyöt, aki európai országok elleni spekulációkkal szerezte és szerzi vagyonát, aki az eurót is támadta, és akinek az angol font elleni támadása britek millióinak az életét nehezítette meg. Megjegyezte, Soros György a legnagyobb magyar bankot is támadta a devizahiteles válság csúcsán, amivel szintén hitelesek százezreit tehette tönkre.    
    A szóvivő szerint a szerdai európai parlamenti vita és az, hogy Soros Györgyöt a legmagasabb szinten fogadják Brüsszelben azt jelzi: a Magyarországot ért támadások valódi célja, hogy a magyar bevándorláspolitikára nyomást gyakoroljanak. "Ehhez minden szinten, minden eszközt, minden Soros által finanszírozott szervezetet, brüsszeli szövetségest, és minden más témát is megmozgatnak" - tette hozzá, hangsúlyozva: érkezzen bármekkora nyomásgyakorlás Brüsszeltől és Sorostól, a Fidesz kitart a kormány bevándorláspolitikája és a határok megvédése mellett.
    Nem akarjuk, hogy Brüsszel és Soros migránsokkal árassza el hazánkat - rögzítette Halász János.
    Arra a kérdésre, hogy amikor fideszes vezetők tanultak Soros György pénzén, akkor vizsgálták-e, hogy az honnan származik, Halász János azt mondta: Soros Györgyöt kell megkérdezni, hogy mikor miből származott a vagyona. Idézte Orbán Viktornak a szerdai vitában elhangzott érvelését, amely szerint nem gondolhatjuk, hogy ha Soros György valakinek valamikor adott egy ösztöndíjat, akkor azzal az illető véleményét is örökre megvette.
    Halász Jánost a Civil Összefogás Fórummal (CÖF) kapcsolatban kérdezték arról, hogy vajon független lehet-e egy olyan alapítvány, amely nemcsak politikai párttól, a Fidesztől, hanem egy állami cégen, a Magyar Villamos Műveken keresztül a magyar államtól is kapott támogatást. A Fidesz-frakció szóvivője azt mondta, a fontos kérdés az, hogy az adott szervezet mire használja a támogatást, Magyarország elárulására vagy megvédésére, és a CÖF a magyar érdekek védelmére fordítja azt. Hozzátette: ilyen támogatásokat a korábbi évtizedekben is adott a villamos művek is például kulturális vagy közösségi célokra, és ezekkel mindig pontosan el kell számolni.
    Halász János szintén kérdésre válaszolva üdvözölte, hogy CÖF-ösök kiálltak a magyar érdekek mellett Brüsszelben, "akár busszal érkeztek oda, akár repülővel". Megjegyezte: a 62 CÖF-ös pont 2-vel több, mint ahány magyar hallgatója volt a Közép-európai Egyetemnek 2015-ben.
    Megerősítette: biztos benne, hogy nem kerülhet sor a Fidesz Európai Néppártból történő kizárására. 
    A közterületi politikai hirdetésekkel kapcsolatos törvénymódosításról kérdésre válaszolva elmondta: javaslatuk minden parlamenti pártot véd a "milliárdosok befolyásolásától", és biztosak abban, hogy az előterjesztés kiállja az alkotmányosság próbáját.