Gedeon napja van. | 2024.03.28

Egerbe költözik a zene az ötödik Feszt!Eger évadnyitó fesztivállal

2017-04-26 16:53:00

 

Buszjáratot is indítanak idén a fővárosból a június 1-jén kezdődő Feszt!Eger fesztiválra. A zenei évadnyitóval párhuzamosan rendezik meg a Music Hungary konferenciát és az ÉTER tehetségkutató zenés programot.

 

    A fesztiválszezon nyitó eseménye hármas célt szolgál: több ezer fiatal gondtalan szórakozását, a zeneszakma jeleseinek eszmecseréjét, illetve bemutatkozási lehetőséget nyújt fiatal tehetségek számára. Erről Tóth Tibor, a szervező Feszt!Eger Kft. ügyvezetője beszélt a rendezvényről tartott egri sajtótájékoztatón. 
    Elmondta: a hazai könnyűzenei szakma legfontosabb - hagyományosan a Bolyki-völgyben rendezett - találkozójához kapcsolódóan tartják meg a Music Hungary konferenciát. Ezen a szakemberek megvitathatják, hol áll most a magyar zeneipar, merre tart, milyen lehetőségek körvonalazódnak a hazai iparág részvevői számára. 
    Tóth Tibor elárulta: a konferencia témái közül izgalmasnak ígérkezik az átalakuló rádióspiac kérdésköre, de a filmipar mint példa és lehetőség címen meghirdetett előadás vagy a showbusiness témája is kínál érdekes szempontokat.
    Az ügyvezető jelezte, hogy a Bolyki-völgyben természetesen idén ismét várja az ifjú talentumokat az ÉTER tehetségkutató is.
    Tóth Tibor egy praktikus újításról is beszámolt: a fővárosi fesztiválozókat csábítandó, idén már egy Budapest-Eger-Budapest járatot is indítanak valamennyi fesztiválnapon.
    Eger város képviseletében Gál Tibor borász, közgyűlési képviselő ajánlotta az érkező vendégek figyelmébe azokat a lehetőségeket, amelyeket Heves megye székhelye, illetve a környező települések kínálnak fesztiválidőn túl. Szólt pincészetekről, műemlékekről, fürdőkről, mint megannyi kiváló "fesztiválkiegészítő" lehetőségről.