Emma napja van. | 2024.04.19

Komárom-Esztergom megyében kilenc kormányhivatali épületet újítanak fel

2017-04-25 09:36:07

 

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal 839 millió forint ráfordításával energia-megtakarítást eredményező felújításokat végez kilenc középületen, a munkálatok már négy helyszínen befejeződtek - mondta el a kormánymegbízott az MTI-nek.

    Kancz Csaba tájékoztatása szerint az eddig befejeződött beruházások során a földhivatali osztályok, valamint a járási foglalkoztatási osztályok korszerűsítését végezték el. A legtöbb helyen szigetelték az épületet, új nyílászárókat építettek be és szabályozható fűtést alakítottak ki, valamint napelemeket szereltek fel.
    A tatai járási földhivatali osztály és az esztergomi társadalombiztosítási szerveknek otthont adó épület felújításánál különös figyelmet kellett fordítani a műemléki jelleg megőrzésére.
    Az idei év első felében a kormányhivatal tatabányai székhelyére egy 150 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert telepítenek, majd az 1952-ben épített Megyeháza külső homlokzati és gépészeti felújítása is megtörténik.
    A korszerűsített intézmények energiamegtakarítása évente 326 tonnával mérsékli az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Az éves villamosenergia-megtakarítás meghaladja az 1,3 millió kilowattórát, amely jelentős mértékben csökkenti a fenntartási költségeket.
    Jelenleg folyamatban van a projekt támogatási összegének 1 milliárd forintra emelése. A beruházás uniós támogatásból és a magyar költségvetés forrásaiból valósul meg - ismertette a kormánymegbízott.