Auguszta napja van. | 2024.03.29

NGM: a kormány szerint jó hatással voltak a béremelések a kereskedelmi forgalomra

2017-04-24 10:35:00

 A kormány szerint jó hatással volt a kereskedelmi forgalomra a minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum idei 15, illetve 25 százalékos emelése - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.  

    A KSH legfrissebb közlése szerint februárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 0,8, naptárhatástól megtisztítva 0,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.
    Pomázi Gyula hozzátette: az inflációs és foglalkoztatási adatok az év további részére a kiskereskedelmi forgalom volumenének fokozott növekedését teszik lehetővé.  
    A helyettes államtitkár szerint az élelmiszeripari fogyasztások stagnálnak, a nem élelmiszer ipari fogyasztások viszont folyamatos növekedést mutatnak. Mindez azzal magyarázható, hogy egyebek mellett nőtt a gyógyszertermékek, a számítástechnikai berendezések, illetve az internetes kereskedelem forgalma az előző év azonos időszakához képest.