Andrea napja van. | 2024.04.18

Júniustól járja az országot a PIM mozgókiállítása

2017-04-21 15:23:00

Június elejétől járja az országot a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Arany 200 busz elnevezésű mozgókiállítása az Arany-emlékév keretében - közölte a múzeum az MTI-vel pénteken.

    Májusban nyílik meg a PIM 200 éve született Arany János előtt tisztelgő reprezentatív kiállítása Önarckép álarcokban címmel, amelynek az iskolai oktatást kiegészítő, országosan utazó változata lesz az Arany 200 busz.
    Az egyedi látványvilágú kiállítás versek, képek, különféle dokumentumok, manuális játékok és digitális eszközök, valamint relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. A kiállítást minden helyszínen múzeumpedagógusok kísérik, akik tárlatvezetést és foglalkozást is tartanak az érdeklődőknek.
    A múzeum a nyári időszakban kulturális rendezvényeken és irodalmi-művészeti fesztiválokon szeretne jelen lenni a kiállítással, ősztől, valamint 2018 tavaszától pedig főként vidéki és határon túli közoktatási intézmények, városi könyvtárak, művelődési házak, múzeumok meghívását várják.
    A mozgótárlat látogatása ingyenes, a fogadó intézményektől csupán a parkolóhely biztosítását és villanyáram csatlakozási lehetőséget kérik, valamint segítséget a kísérők elszállásolásához. Az intézmények a PIM internetes oldalán (pim.hu) közzétett jelentkezési lapon jelezhetik szándékuk az Arany 200 busz fogadására - áll a közleményben.