Andrea napja van. | 2024.04.18

Elítélték egy szír határsértő kirablóit Szegeden

2017-04-19 14:04:37

Jogerősen négy év és hat év közötti fegyházbüntetésre ítélte egy 2015 nyarán illegálisan Magyarországra érkező szír állampolgár magukat rendőrnek kiadó kirablóit szerdán a Szegedi Törvényszék.

    A bíróság a négy vádlottat rablás bűntettében mondta ki bűnösnek mint felbujtót, illetve tettest, emellett az elsőrendű vádlott bűnösségét csalás vétségében is megállapította. 
    A zöldhatáron keresztül illegálisan Magyarországra érkező sértett 2015. június 28-án éjszaka Szegeden, a Szabadkai úton sétált, amikor találkozott az egyik vádlottal, akivel megállapodott abban, hogy őt a férfi a társa segítségével gépkocsival Budapestre juttatja 350 euró fejében.
    A sértettet autóval a Kolozsvári térre vitték, ahol 200 eurót kértek el tőle, hogy abból megtankolják az autót, ám már ekkor sem volt szándékuk Budapestre szállítani a határsértőt. A sofőr 50 eurót kapott, majd elhajtott.
    A helyszínen maradó sértetthez és vádlotthoz nem sokkal később hárman csatlakoztak, azt állítva magukról, hogy rendőrök, ennek nyomatékosítására egy igazolványt is felmutattak. Ketten lefogták a sértettet, az egyik támadó pedig magához vette a férfi táskáját, benne több mint 360 ezer forintnyi készpénzzel és más értékekkel, majd elmenekültek a helyszínről.
    Az ötödik vádlottat, aki az autóval a bűncselekmény kezdetén elhajtott, a Szegedi Járásbíróság első fokon jogerőre emelkedő döntésével csalás vétsége miatt 200 óra közérdekű munkával sújtotta.