Emma napja van. | 2024.04.19

Geráékkal fociztak az OTP Bozsik Bajnokok Program legjobbjai

2017-04-18 11:29:55

Ismert egykori és jelenlegi válogatott labdarúgókkal játszhattak együtt az OTP Bozsik Bajnokok Program ifjú tehetségei kedden az MLSZ telki edzőtáborában.

    Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szövetség és az OTP Bank tavaly novemberben indította el közös programját, amelynek célja, hogy országszerte felkutassa azokat a 10-14 éves labdarúgó tehetségeket, akik még nem igazolt játékosok, de szeretnek focizni, és szorgalmukkal, kitartásukkal, teljesítményükkel, valamint közösségi aktivitásukkal kitűnnek a társaik közül. A szóvivő hozzátette: a pedagógusok november közepe óta jelölhettek gyerekeket a programba, s végül 382 nevezés érkezett be.
    "A jelöltek közül egy szakmai zsűri választotta ki azt a tizennyolc fiút és tizennyolc lányt, akik bekerültek a programba. Ezeknek a gyerekeknek a többsége nehéz körülmények között él, de tulajdonságaik alapján kiemelkednek a társaik közül" - hangsúlyozta Sipos Jenő, aki bejelentette, hogy a kiválasztott fiatalok május 31-én a Groupama Arénában gálamérkőzésen vehetnek részt, ahol a keleti és a nyugati fiú-lány vegyes válogatott mérkőzik meg egymással a Magyar Kupa-döntő felvezetéseként. 
    A szerencsés ifjú tehetségek először kedden Telkiben, a bajnokok edzőtáborában találkozhattak, ahol délelőtt olyan - volt, illetve mai - válogatott játékosoktól leshették el a labdarúgás fortélyait, mint Király Gábor, Gera Zoltán, Nyilasi Tibor, Juhász Roland, Torghelle Sándor és Bognár István. A fiatalok ezután együtt játszhattak a hazai sztárokkal, majd délután egy elméleti képzés keretében a futball  szabályaiban és a magyar labdarúgás történetében való jártasságukat mérték fel.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó