Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bottas nyerte az időmérőt

2017-04-15 19:53:00

 Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája nyerte a Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzését szombaton, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről.

    A 27 éves versenyző pályafutása 80. F1-es hétvégéjén szerezte meg első pole pozícióját.
    Bottas mellől csapattársa, a háromszoros világbajnok brit Lewis Hamilton startolhat, a harmadik rajtkocka pedig a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettelé, a Ferrari német pilótájáé lett.
    Vettel mögött Daniel Ricciardo (Red Bull), Kimi Räikkönen (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull) lesz a sorrend a rajtrács 4-6. helyén.
    Jolyon Palmer, a Renault brit pilótája Forma-1-es pályafutása során először jutott be a legjobb tíz versenyzőt felvonultató Q3-ba, vagyis az időmérő harmadik szakaszába, s végül a 10. rajthelyet szerezte meg. A szezon előtt a középmezőny hátsó felébe várt Renault istállónál annak is örülhettek, hogy másik versenyzőjük, a német Nico Hülkenberg a hetedik pozícióban zárt az időmérőn.
    Az egészségi problémái miatt az idény első két versenyét kihagyó német Pascal Wehrlein kiválóan teljesített a gyengécske Sauber volánja mögött azzal, hogy a 13. rajthelyet csípte el.
    Az 57 körös Bahreini Nagydíj vasárnap 17 órakor kezdődik.