Gedeon napja van. | 2024.03.28

Egyéni szerződésével törvényt sértett Paulinho

2017-04-14 18:55:00

Paulinho, a Kuangcsou Evergrande brazil labdarúgója olyan egyéni szerződést kötött, amellyel megsértette a kínai törvényeket.

    A Marca című spanyol napilap beszámolója szerint a 28 éves brazil középpályás - aki a válogatottban 39 fellépésen kilencszer volt eredményes, és a kínai élvonal egyik legjobbjának számít - két törvényt sértett meg egyszerre. Tavaly novemberben egyéni szerződést kötött egy Fülöp-szigeteki fogadóirodával, a reklámfotózáson pedig Cukasa Aoj pornószínésznő is részt vett, márpedig a szerencsejáték és a pornó is tiltólistás iparág Kínában. 
    A brazil légiós azzal védekezett, hogy nem volt tisztában a kínai törvényekkel, és a vele azonos képen szereplő hölgyet sem ismerte. A reklámfotók közléséhez nem adta a beleegyezését, pedig a szerződés értelmében ehhez a nyilvánosságra kerülés előtt joga lett volna.
    Paulinho ügyében a Kuangcsou Evergrande házon belül azonnal vizsgálatot indított. Ennek eredményeként a jövőben kötelezik játékosaikat, hogy egyéni szerződéseikről tájékoztassák a klubot. A kellemetlenséget okozó brazil futballistának nem kell távoznia az együttestől, de a fogadóirodával kötött megállapodását azonnal fel kell bontania.