Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nyuszikeresés is lesz a Vasúttörténeti Parkban 

2017-04-14 09:46:00

Ismét kinyitja kapuit a Vasúttörténeti Park; a szezonnyitás alkalmából hétfőn több hagyományőrző programmal együtt húsvéti nyuszikeresés is várja a látogatókat Budapesten.

    Az egész napos rendezvényen számos kézműves és hagyományőrző program közül válogathatnak a családok - közölte a Vassúttörténeti Park az MTI-vel.
    A gyerekeknek szóló húsvéti nyuszikeresés során a parkban elrejtett, fából készült tapsifüleseket kell megtalálniuk és összegyűjteniük a résztvevőknek apró ajándékokért.   
    A kreatív sarokban az ünnepi dekorációk elkészítése mellett  a tojásfestést és az írókázást próbálhatják ki a látogatók. Néptáncbemutatóval várja a közönséget a Csurgó együttes és Kovácsovics Fruzsina, de bemutatkozik a Picur viaDal nyertes zenekara is. 
    A park állandó programjai közül ezen a napon is ki lehet próbálni a hajtányozást, a kerti vasutazást, a lóvasutat és a sínautót is. Az erre az alkalomra felállított állatsimogatóban pedig különféle háztáji állatokat mutatnak be.  
    A rendezvényen hirdetik ki a Picur Rádió Picur viaDal elnevezésű zenekari versenyének eredményét is - írták a közleményben.