Gedeon napja van. | 2024.03.28

IKSZ: az álcivileknek papírjuk van arról, hogy jogsértők

2017-04-13 13:39:30

A normalitás győzelmének nevezte az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke a Fővárosi Ítélőtábla döntését, amelyben kimondta: egy évvel ezelőtt az abortuszpárti tüntetők megsértették a katolikus vallási közösséget. Nacsa Lőrinc csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a magukat jogvédőnek nevező álcivileknek így már papírjuk van arról, hogy jogsértők.

    Az IKSZ elnöke az esetet úgy idézte fel: egy éve Soros György fizetett aktivistái a budapesti lengyel nagykövetség előtt vallásgyalázó, abortuszpárti demonstrációt hajtottak végre. Másokat hitükben, meggyőződésükben sértettek, méltóságukban megaláztak például azzal, hogy egyikük püspöki ruhában cukorkát osztogatott, amelyre az "abortusztabletta" volt írva, és úgy tett, mintha a misénél használatos ostyát, az oltári szentséget osztogatta volna - mondta. 
    Az IKSZ feljelentése - és 12 ezer tiltakozó aláírás összegyűjtése - után ősszel ugyan első fokon felmentő ítélet született, szerdán azonban a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta: az abortuszpárti tüntetők súlyosan sértő, és kifejezésmódjában indokolatlanul bántó magatartásukkal nagy nyilvánosság előtt megsértették a katolikus vallási közösséget, ennek folytán a közösségi tagjait és azoknak emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogait - ismertette. 
    A szövetség az ítéletet - amely bocsánatkérésre és 600 ezer forint sérelemdíj megfizetésére is kötelezi az alperest - úgy értékeli: "a tolerancia bajnokai oklevelet kaptak arról, hogy intoleránsak". 
    Nacsa Lőrinc úgy folytatta: "a liberális, Soros György által gründolt civil szervezeteknek meg kell érteniük, hogy az emberi élet fontosabb az emberi jogoknál, a többség biztonsága fontosabb a kisebbség vágyainál, és a nemzetállamok szuverenitása fontosabb a multikultinál".
    Hozzátette: a véleménynyilvánítás szabadsága nem terjedhet addig, hogy egy társadalmi csoport, jelen esetben a keresztények a legmélyebb hitét mindenféle cél, mondanivaló, mélyebb tartalom nélkül meggyalázzák.