Márk napja van. | 2024.04.25

Új szakrendelő épül Kőbányán

2017-04-11 16:47:00

 Új szakrendelő épül a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Maglódi úti telephelyén, kialakítására több mint 3,7 milliárd forintot szán a kormány - derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából.

    A hétfőn megjelent kormányhatározat értelmében a beruházás megvalósítására ebben az évben több mint 424 millió forintot, jövőre további 2 milliárd 575 millió forintot biztosítanak. Az új szakrendelő felszerelésére csaknem 780 millió forintot irányoz elő a kormányhatározat az Egészséges Budapest Program jövő évi költségvetésének terhére.
    A kormány egyben felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy az Egészséges Budapest Program keretén belül június 30-ig vizsgálja meg a fővárosi és Pest megyei járóbeteg-szakellátás fejlesztési igényeit, dolgozza ki a kormány részére azok koncepcióját és készítse elő a szükséges fejlesztések megvalósítását. 
    A kormányhatározat szerint a X. kerületi új szakrendelő átadását követően funkció nélkül maradó, Kőbányai út 45/C szám alatt található ingatlan állagfelmérése után az emberi erőforrások miniszterének javaslatot kell tennie az épület további hasznosítására.