Auguszta napja van. | 2024.03.29

Három betörés egy éjszaka alatt Ormosbányán

2017-04-10 11:03:40
Bíróság elé állítási javaslattal élt a rendőrség egy zalaegerszegi férfival szemben, aki Ormosbányán egy éjszaka alatt egy élelmiszer-, és egy dohányboltot is feltört, illetve megkísérelt egy fagyizóba is bejutni.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Rudabányai Rendőrőrse R. Fernandez 23 éves zalaegerszegi lakossal szemben. A gyanúsított Ormosbányán, 2017. április 6-án 23 óra 50 perc körül berúgta egy helyi élelmiszerbolt kirakatát és onnan kávét, bort, tisztálkodó szereket és pár ezer forintot tulajdonított el. Kisvártatva a bolt melletti Nemzeti Dohányboltot törte fel, ahonnan több százezer forint értékben vitt el dohányterméket. Mindezek után megpróbált a közeli fagylaltozóba is bejutni, de annak ajtóját már nem tudta kifeszíteni.  

 

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A Rudabányai Rendőrőrs az ügyben folytatott nyomozást 2017. április 10-én lezárta és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az ügyészségnek.