Auguszta napja van. | 2024.03.29

Külföldi egyetemek - A Kaposvári Egyetem egyetért a törvénymódosítással

2017-04-07 18:47:00

 

A Kaposvári Egyetem egyetért azzal, hogy a felsőoktatási intézmények jogi kereteit meghatározó Országgyűlés a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény által biztosítsa az intézmények szabályszerű működését és a tiszta helyzeten alapuló versenyét - tájékoztatta az egyetem közleményben az MTI-t pénteken.

 

    Azt írták: a felsőoktatási intézmények között valódi verseny van, ezért nagyon fontos annak tisztasága, az, hogy valamennyi felsőoktatási képzést hirdető intézmény azonos szempontok szerint legyen akkreditálva.
    A Közép-Európai Egyetem Magyarország államilag elismert felsőoktatási intézményei közé tartozik, népszerű, elismert és kiváló képzést nyújt, nincs szüksége arra, hogy különböző praktikákkal növelje népszerűségét - jegyezték meg. Hozzátették: a Kaposvári Egyetem a napokban szerzett tudomást arról, hogy az intézménnyel nem azonos jogi személy az amerikai Central European University.
    A Kaposvári Egyetem jó partneri viszonyt ápol a hazai felsőoktatási intézményekkel, a jövőben is törekszik arra, hogy azok egyenlő feltételek alapján, törvényes keretek között működhessenek Magyarországon - olvasható a közleményben.