Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hét hónap börtönre ítéltek egy férfit fogolyszökés miatt

2017-04-07 15:55:00

Hét hónap letöltendő börtönre ítéltek fogolyszökés miatt egy három hete a belvárosban elfogott férfit - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken közleményben az MTI-vel.

    A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben jogerős szabadságvesztését töltő 38 éves férfi nem tért vissza a 2017. január 10-től 13-ig engedélyezett eltávozásáról, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.
    Mikor a rendőrség március 22-én elfogta a szökésben lévő elítéltet egy Budapest, V. kerület, Deák Ferenc utcai ingatlanban, a férfi a második emeleti párkányon állva azzal fenyegetődzött, hogy az utcára veti magát.
    Az eljárás adatai szerint az elítélt azért nem tért vissza az eltávozásról, mert nem akarta magát alávetni a büntetés végrehajtásának.
    A férfit az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította, ennek során pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően megállapította bűnösségét, és fogolyszökés vétsége miatt 7 hónap végrehajtandó börtönre ítélte. A bíróság kimondta azt is, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.
    A kerületi bíróság elsőfokú ítélete nem jogerős - közölte a Fővárosi Főügyészség.