Auguszta napja van. | 2024.03.29

Soros György a filantróp spekuláns hiéna

2017-04-05 20:23:10

Soros György spekulánssal az a problémám, hogy filantrópnak nevezik. A spekuláns és a filantróp egymást kizáró fogalom. Ez olyan, mint amikor a rókát tyúkbarátnak, az oroszlánt gnúbarátnak, a macskát egérbarátnak, az akasztást végző hóhért életmentőnek neveznék.

Mielőtt további oximoronokat sorolnék fel, vizsgáljuk meg a filantróp Sorost "munka közben". Nem sok emberbaráti vonás lelhető fel a nagy spekuláns tevékenységében, aki a nagyobb profit és hatalom megszerzése érdekében bármikor, bárkit - legyen az magánszemély, vállalat vagy épp egy ország – tönkre tesz. Soros „foglalkozása” más alkotó munkájára spekulálni. Olivér Stone 1987-ben bemutatott Tőzsdecápák című filmjéből tudhatjuk, hogy a tőzsdei spekulánsok után csak pusztítás és romok maradnak.

A magyarok emlékezetében élénken él az Amerikai Egyesült Államokból induló 2008-as pénzügyi világválság. Sok százezer magyar család vagyonkája és munkahelye vált pillanatok alatt köddé. A válság hatására a világon milliók szegényedtek el, a globális pénzpiacokat irányító és a válságot előidéző filantróp sorosok dollármilliárdokat kerestek a kilátástalanságba és nyomorba taszított embereken.

Soros György dollármilliárdjaival 1988-ban Franciaországban, 1992-ben Nagy-Britanniában, 1993-ban Németországban támadta az ország nemzeti valutáját, de spekulált az olasz lírára és a horvát kunára is. A filantróp tőzsdehiéna Nagy-Britanniában okozta a legnagyobb kárt, mert spekulálásának következményeképpen az angol jegybanknak le kellett értékelni a fontot, jelentős gazdasági kárt okozva az angol társadalomnak, az angol embereknek.

2008.október 9-én az emberbarát Soros cége a Soros Fund Managemen az addigra kifosztott Magyarországon az OTP-t szemelte ki haszonszerzésre, és a részvényeit soha nem látott mélységbe küldte. Természetesen a nagy filantróp ezen az emberbaráti spekuláción is keresett pár milliárd forintot, míg a magyar részvényesek sok milliárd forintot vesztettek.

Soros kíméletlen hiéna természetét látva nehéz elhinni, hogy mások értékeinek és korlátlan befolyás megszerzésén túl bármi érdekelné, különösen a kisember sorsa. A magukat haladónak nevező európai balliberálisok egymást túllihegve próbálnak kedvében járni. A magyarországi kommunistáknál más a helyzet, mert a szovjet gazdáik elvesztése után a nemzetközi pénzügyi bűnbandában látták meg az új gazdát, akit épp oly szervilisen szolgálnak, mint korábban a tőke nélküli bolsevikokat.

Kedvencem amikor a posztkommunista elvtársak artikulátlanul rikoltozzák, hogy négy millió szegény van Magyarországon. Nem kell éles logika hozzá, hogy a magyarok hiányzó vagyonkájának nyomára leljünk.

1990 előtt a párttitkár és igazgató elvtársak előprivatizációban ellopták a magyar gazdaságot.

1994-ben Horn Pufajkás Gyula a teljes magyar energiaszektort bagóért kótyavetyélte el külföldieknek. (2010-ig, évről-évre folyamatosan emelkedett a víz, gáz, villany ára.)

1995-ben Bokros Lajos nevű filantróp, haladó pénzügyminiszter a magyar társadalom jelentős hányadát feláldozta a nemzetközi pénzügyi rablók oltárán.

2002-ben a haladó posztkommunisták visszatértek a hatalomba és 2010-re gazdasági sivatagot hagytak maguk után Magyarországon.

2006-tól a pénzügyben járatlan és a pénzügyi csalás ellen védtelen magyarok, az egykori munkásőr Felcsúti Péter vezette bankárbanda devizaalapú átverésének áldozatává váltak, amely soha véget nem érő adósrabszolgaságba taszította a hitelfelvevőket.

Soros a közép és kelet európai posztkommunista országokban mindent uralni akar: a pénzügyeket, a gazdaságot, a törvényhozást, a végrehajtó hatalmat, a médiát. A bolsevikok rémuralmától megszabaduló országokban alapítványokat, álcivil szervezeteket, oktatási műhelyeket hozott létre a hatalom befolyásolására, vagy eltávolítására. Országokat, társadalmakat gazdaságilag térdre kényszerítő kíméletlen tőzsdecápa aggódása a magyar demokráciáért gyilkos humor.

Vérbeli demokrata soha nem kérdőjelezi meg a törvényes választás eredményét és erőszakkal nem próbálja megváltoztatni.

Soros György ámokfutását az általa fizetett álcivileken kívül az amerikai külügyminisztérium is segítette, ami Donald Trump hatalomra jutásával megszűnt. Az amerikai választások nyomán a Clinton-Obama-Soros klán befolyása az USÁ-ban megroppant, és gyengülni látszik Európában is. Számos európai országban vált nem kívánatossá a spekuláns és álcivil szervezeteinek bizonytalanságot keltő tevékenysége, amely alapjaiban kérdőjelezi meg a nemzetállam létjogosultságát.

Sorosnak nem az öreg kontinensen kellene feszültséget szítani, demokráciát exportálni, hanem otthon az Egyesült Államokban kellene filantróp oldalát megmutatva, a globalizációs törekvésük okozta sebeket begyógyítani. Európa az európaiak dolga.