Emma napja van. | 2024.04.19

Macedóniából hazatértek, Szerbiába elindultak magyar rendőrök

2017-04-05 09:41:48

Budapesten köszöntötte szerdán a Macedóniából hazatért magyar rendőri kontingens tagjait Halmosi Zsolt, az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese, aki egyidejűleg elbúcsúztatta a Szerbiába kiutazó újabb egységet - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

    Azt írták: Macedóniában a magyar rendőrök együttműködtek a helyiekkel. Főként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködtek az embercsempészek és a Macedóniába érkező illegális bevándorlók előállításában. A kontingensben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem "a mélységi területen" található utakon is - tették hozzá.
    A Szerbiába induló egység a szerb-bolgár határszakasz védelmét segíti ugyanígy - jegyezték meg.
    A kontingensek terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, Macedóniában mobil hőkamerákkal támogatják a határszakaszok védelmét.
    A magyar rendőrök feladataikat a saját szolgálati felszerelésükkel látják el, a macedón és a szerb fél irányítása, felügyelete mellett intézkedhetnek - olvasható a közleményben.