Tivadar napja van. | 2024.04.20

Amerikai felmérés: Donald Trump elnök és a média feszült viszonya "egészségtelen" 

2017-04-05 06:19:46

Az amerikaiak elsöprő többsége "egészségtelennek" tartja Donald Trump elnök és a média feszült viszonyát Pew legfrissebb felmérése szerint. 

    A tekintélyes közvélemény-kutató intézet helyi idő szerint kedd este nyilvánosságra hozott felmérése szerint az amerikaiak "általában egészségtelennek" tartják Trump elnök és a média rossz viszonyát. 
    A megkérdezettek 83 százaléka gondolja károsnak ezt a rossz viszonyt, 73 százalékuk szerint pedig ez a feszült viszony egyenesen akadályozza, hogy az amerikaiak fontos és lényeges információkhoz jussanak a politikáról.
    A leginkább a Demokrata Párt hívei és a spanyolajkú amerikaiak aggódnak. A demokraták 88 százaléka, a spanyolajkúaknak pedig a 87 százaléka szerint kártékony ez a rossz viszony. Meghatározta a megkérdezettek véleményét az iskolai végzettség és a jövedelmi helyzet is. Minél alacsonyabb végzettségű és kisebb jövedelmű volt valaki, annál kevésbé aggasztotta az elnök és a sajtó közötti feszültség.
    A felmérésben a Pew 4000 embert kérdezett meg, 94 százalékuk ismerte a problémát, 72 százalékuk "sokat hallott" róla, s alig 6 százalékot tett ki azoknak az aránya, akiknek egyáltalán nem volt tudomása róla. A fiatalabb korosztályt érdekelte kevésbé a kérdés: a 18-29 év közöttiek 55 százaléka mondta, hogy "sokat hallott" erről, míg az 50-64 évesek 77 százaléka, a 65 éven felülieknek pedig a 86 százaléka válaszolta azt, hogy tisztában van a problémával.
    A felmérés nem foglalkozott azzal, hogy ki okolható ezért a rossz viszonyért.