Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nyolc hónap börtönt kapott a pilóta, aki részegen akart vezetni egy gépet Kanadában

2017-04-04 12:16:18

Nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a szlovák pilótát, aki szilveszterkor részegen akart vezetni egy chartergépet Kanadában.

    A kanadai Alberta tartomány bíróságának ítélete szerint a börtönbüntetés letöltése után a 37 éves Miroslav Gronych még egy évig nem vezethet repülőgépet - írta a BBC News.
    A pilótának, akinek börtönbüntetéséből levonják az eddig letöltött időt, 100 kanadai dollár (21 ezer forint) pénzbírságot is fizetnie kell.
    Szilveszter éjjel Gronych ittas állapotban érkezett a Boeing 737-es gép pilótafülkéjébe. A repülőgép a Sunwing kanadai légitársaság megbízásából a mexikói Cancúnba repült volna, fedélzetén 99 utassal és az öttagú személyzettel.
    A hatóságok szerint a személyzetnek feltűnt a repülőgép kapitányának különös viselkedése, majd a pilóta el is vesztette az eszméletét. Ezután értesítették a rendőrséget, amely őrizetbe vette.
    A férfi véralkoholszintje két órával az elfogása után is a megengedett 0,8 ezrelék háromszorosa volt. A gép végül egy másik pilótával indult Cancúnba.
    Gronych március 21-én bűnösnek vallotta magát.