Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nőtt a halálos áldozatok száma, a közlekedés nagyrészt helyreállt

2017-04-04 06:24:36

 A Fontanka elnevezésű szentpétervári hírportál hétfő éjjeli értesülése szerint 14-re nőtt a Szentpéterváron elkövetett metrórobbantás halálos áldozatainak száma.

    Az észak-oroszországi metropoliszban délután egy metrószerelvényen ismeretlen tettesek pokolgépet robbantottak. A szövetségi Nyomozó Bizottság (SZK) által terrorcselekménynek nyilvánított támadásnak hivatalos források késő esti közlése szerint tizenegy halálos áldozata és csaknem félszáz sebesültje volt.
    A Fontanka hírportál úgy tudja, hogy a szentpétervári rendőrség a bevásárlóközpontokban, pályaudvarokon és a város más forgalmas pontjain szigorított ellenőrzésnek veti alá a "nem szláv külsejű" személyeket. A Fontanka magyarázatul hozzáfűzte, hogy az egyik, a merénylettel összefüggésbe hozható személy - akinek képét a metró biztonsági kamerája rögzítette -, jellegzetes muszlim öltözetet és szakállt viselt.
    A helyszínelés és a hatóságok más biztonsági intézkedéseinek végeztével késő este újra teljes hosszában megnyitották a közlekedés előtt a szentpétervári metró három vonalát. Az öt vonalból további kettő egyelőre csak egyes szakaszokon járható a metróvállalat közleménye szerint. A helyszíni beszámolók szerint egyelőre nagyon kevesen vállalkoztak az utazásra.