Gedeon napja van. | 2024.03.28

Orbán gratulációja Vucicnak: töretlenül fejlődnek a magyar-szerb kapcsolatok

2017-04-03 13:29:38

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Aleksandar Vucicnak a szerbiai elnökválasztáson elért magabiztos győzelméhez, és kifejezte reményét, hogy az eddigi, jelentős eredményeket hozó stratégiai kapcsolataink a jövőben is az elmúlt években tapasztalt ütemben fejlődhetnek tovább - mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-nek.

    "Meggyőződésem, hogy a tegnapi kimagasló eredmény kormányfőként végzett munkájának egyértelmű elismerése. Az Ön vezetése alatt Szerbia a regionális stabilitás meghatározó szereplőjévé vált, és jelentős lépéseket tett az európai uniós tagság megszerzése felé, amelyhez hazánk továbbra is biztosítja a folyamatos politikai és szakmai támogatást" - írta Orbán Viktor, sok sikert és jó egészséget kívánva Aleksandar Vucic "felelősségteljes új hivatásához".
    Aleksandar Vucic, Szerbia eddigi miniszterelnöke nyerte meg a vasárnapi elnökválasztást, így néhány héten belül átülhet a kormányfői székből az államfőibe, amire az ország történetében még nem volt példa.