Gedeon napja van. | 2024.03.28

Pápai Joci nyolcadikként lép színpadra

2017-03-31 11:35:54

Nyolcadikként lép színpadra Pápai Joci, Magyarország képviselője a 62. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében, május 11-én Kijevben - olvasható az esemény hivatalos honlapján (www.eurovision.tv).

    A két kijevi elődöntőben elhangzó dalok sorrendjét a szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU), valamint a versenyt lebonyolító testület egyaránt jóváhagyta.
    A kialakított sorrend alapján a május 9-i első, 18 előadót felvonultató elődöntőben elsőként a Svédországot képviselő énekes, Robin Bengtsson lép színpadra és a lett versenyző, Triana Park zár.
    A május 11-i második elődöntőben a tervek szerint 19-en mutatják be dalukat. Ott a szerb énekesnő, Tijana Bogicevic kezd, őt az osztrák és az orosz versenyző követi. Pápai Joci és az Origo című dal nyolcadikként, a holland előadó, OG3NE után hangzik el; a magyar énekes után a dán, az ír, a San Marinó-i, a horvát, a norvég, a svájci, a fehérorosz, a bolgár, a litván, az észt, végül az izraeli versenyző következik. A helyzet azért nem végleges, mert Julija Szamojlova kerekesszékes orosz énekesnőt a szervezők nem engedik fellépni Kijevben. Az előadó egy krími vendégszereplése alkalmával megszegte azt az ukrán törvényt, amely csak ukrán területen és csak ukrán jóváhagyás birtokában engedélyezi a beutazást az elcsatolt Krím félszigetre.
    Mindkét elődöntőből tíz-tíz produkció kerül a május 13-i döntőbe, ahol a hat kiemelt ország, a házigazda Ukrajna, valamint Franciaország, Spanyolország, Németország, Olaszország és az Egyesült Királyság előadója csatlakozik hozzájuk.
    Pápai Joci és az Origo című szám A Dal 2017 showműsor megnyerésével szerzett jogot Magyarország képviseletére.
    Az Eurovíziós Dalfesztivált ezúttal azért rendezik Ukrajnában, mert tavaly Stockholmban egy ukrán énekes, Jamala nyert 1944 című dalával. Az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit és döntőjét a Duna Televízió élőben közvetíti.