Emma napja van. | 2024.04.19

Kiállítás nyílt az MTI/MTVA fotósainak díjnyertes képeiből

2017-03-30 17:15:00

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a jövőben is minden feltételt biztosít ahhoz, hogy fotóriporterei a már megszokott magas szakmai színvonalon dolgozhassanak - hangsúlyozta Vaszily Miklós vezérigazgató csütörtökön Budapesten, az MTI-székházban, amikor megnyitotta az MTI/MTVA fotósainak a Magyar Sajtófotó Kiállításon díjnyertes képeiből összeállított tárlatot.

    A sikerek miatti büszkeségnek hangot adva azt mondta, a közmédiarendszernek számos igénynek kell megfelelnie, és fotósai munkájáról bármilyen oldalról vizsgálva is "bárki csak az elismerés és a dicséret hangján szólhat".
    Galambos István, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. MTI-igazgatóságának vezetője azt emelte ki: a rengeteg munka és a tehetség műve, hogy az MTI fotóriporterei hagyományosan jól szerepelnek a versenyen.
    Az eseményen elhangzott: Balázs Attila a pályázaton a MÚOSZ nagydíját nyerte el a maguk közé Down-szindrómásokat fogadó osztályközösségről készült riportjával, Balogh Zoltán a hírkategória egyedi tagozatát és a képriportok versenyét is megnyerte a macedón-görög határon készült sorozatával.
    Mohai Balázs a portrék versenyében lett harmadik Forradalmárok című anyagával, Komka Péter pedig a művészet-műalkotás kategóriában végzett a második helyen Bárki lehetett volna áldozat című sorozatával. 
    A sportkategória egyedi művei között harmadik lett Koszticsák Szilárd munkája, az Ujjak nélkül, a sorozatok között pedig Illyés Tibor műve, az Indul a nagy utazás.