Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: az MSZP tisztázza az igazságot eltűnt zuglói képviselője ügyében! 

2017-03-30 11:03:09

A Fidesz továbbra is azt várja a szocialistáktól, hogy tisztázzák a választópolgárok előtt, mi az igazság eltűnt zuglói képviselőjük, Sápi Attila ügyében, és milyen köze lehet az MSZP "zavaros, alvilági" ügyeinek az eltűnéshez - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

    Hidvéghi Balázs a fővárosi Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatón azt mondta: kevesebb mint egy hónap van hátra a zuglói időközi önkormányzati választásig, azonban több mint egy éve nem lehet tudni, hogy "hová tűnt, esetleg hová tüntették" Sápi Attilát, az MSZP korábbi önkormányzati képviselőjét.
    Hozzátette: hónapok óta várják a választ a szocialistáktól arra, hogy milyen köze lehet az MSZP "zavaros, alvilági ügyeinek" Sápi Attila eltűnéséhez.
    Azt mondta, Zuglóban számos olyan ügy merült fel, amelynek alvilági szálai is lehetnek. Példaként hozta Tóth Csaba zuglói MSZP-s politikust, akit szavai szerint sorozatos korrupciós ügyek miatt a szocialisták egyszer már kizártak soraikból, de aztán visszafogadták, hogy "folytathassa zavaros ügyeleteit". Megjegyezte: Tóth Csaba közeli embere Sápi Attila, aki ellen szintén nyomozás folyik, és "százmilliós adótartozásról is lehet hallani".
    Hidvéghi Balázs úgy folytatta: szintén zuglói szocialista az a Czigle László, aki alvilági becenevén Gottiként ismert, és számos alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel, illetve őt és társait tavaly előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség bűnszervezetben elkövetetett hivatali vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt.
    A Fidesz kommunikációs igazgatója megemlítette - szintén zuglói szocialistaként - azt a Varga Dórát, akinek neve a metróbotránnyal kapcsolatos OLAF-jelentésben került elő, mint aki a közbeszerzések egyik intézője volt a szocialistáknál.
    Hidvégi Balázs felvetette: milyen alapon bízhatnának a választópolgárok a szocialisták új jelöltjében, ha még a régiről sem tudható, hogy mi van vele, miért kellett "eltűnnie a színről".