Gedeon napja van. | 2024.03.28

Öt év fegyházra ítéltek egy férfit, aki rokonaira gyújtotta a házukat

2017-03-28 12:40:44

Öt év fegyházra ítélt a Tatabányai Törvényszék kedden egy férfit, aki 2015 nyarán rágyújtotta a házukat az őt két és fél éves kora óta nevelő nagyanyjára és a nagynénjére Sopronkövesden. Az ítélet nem jogerős - közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

    Jakabovits Péter elmondta: az elkövető 23 éves koráig lakhatott közös háztartásban a nagyanyjával és a nagynénjével, aki mozgássérült és értelmi fogyatékos volt. Italozó életmódja és erőszakos magatartása miatt 2015 tavaszán el kellett költöznie, de a községben bérelt szállást és pénzt követelve visszajárt a házhoz.
    A férfi 2015 augusztusának egyik éjjelén ittasan bosszút akart állni rokonain, mert szerinte nem megfelelően viselkedtek vele. A ház melletti fészerből megszerezte a fűnyíróhoz használt benzint, a bejárati ajtóra locsolta és cigarettájával meggyújtotta.
    A házban élő két asszony ki tudott menekülni a házból. A tűzoltók megakadályozták az épület teljes megsemmisülését, az ingatlanban lévő két gázpalack felrobbanását, de a ház lakhatatlanná vált.
    A Tatabányai Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt öt év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet.