Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2017-03-22 15:11:48

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Lényeges változás nem történt Európa időjárásában. A ciklonok továbbra is döntően az északi szélességeken vonulnak nyugatról kelet felé; így főként a Brit-szigeteken, a Skandináv-félszigeten és a Germán-Lengyel-alföldön okoznak gyakran felhős, esős, változékony időt. Az éjféli órákban a balti államoktól az Alpokon át egészen a Földközi-tenger délnyugati medencéjéig húzódott egy hullámzó frontzóna, de ez a rendszer északkelet felé helyeződik, így Európa déli, délkeleti részén még marad a meleg, napos idő. A kontinensen a legmagasabb hőmérsékletet kedden is a Balkán-félszigeten mérték, Bosznia-Hercegovinában 28 fokig melegedett fel délutánra a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medencében is marad a kellemes, tavaszi idő az ilyenkor szokásosnál több fokkal magasabb hőmérséklettel. Az elvonuló front érintőleges hatásaként kissé labilizálódik a légkör, elszórtan záporok alakulhatnak ki.

    Várható időjárás csütörtök estig:
    ---------------------------------

    A déli óráktól elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében zavarhatják felhők többször a napsütést, és elszórtan zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Estétől a keleti területek fölé is szakadozott felhőzet húzódik, éjszaka már ott is számíthatunk csapadékra. Csütörtökön a fátyolfelhők mellett alapvetően napos idő valószínű, főként az északi, északkeleti országrészben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, majd estére mindenütt csökken a felhőzet. Elszórtan zápor, egy-egy zivatar még előfordulhat. Csütörtökön több helyen megélénkül, a Dunántúl nyugati felén időnként meg is erősödik a déli, délnyugati szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18 és 24 fok között valószínű.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó