Emma napja van. | 2024.04.19

Orbán: a magyar nemzetbiztonság működik

2017-03-21 15:45:00

 Magyarországon törvény írja elő, hogy a politikai élet résztvevőinek milyen átvilágításon kell átmenniük, tehát a magyar nemzetbiztonság működik, az életet meghatározó fontos döntések közelébe ilyen típusú nemzetbiztonsági ellenőrzés nélkül nem lehet kerülni - jelentette ki Orbán Viktor kedden Salgótarjánban.

    A kormányfő a Modern városok program salgótarjáni állomásán tartott sajtótájékoztatón kérdésre egy volt titkosszolgálati tiszttel készített, az Index hírportálon kedden megjelent interjúra reagált, amelyben a korábbi műveleti parancsnok súlyos kijelentéseket tett a hazai politikára és a titkosszolgálatokra nézve, többek között erős orosz befolyásról beszélt, és arról, hogy érdemes lenne átvilágítani a hazai politikusok tanácsadóit.
    Orbán Viktor úgy fogalmazott: nem kell nagy meglepetésnek tekinteni, hogy bár Magyarország nem a legnagyobb ország, de fontos helyen fekszik, és másoknak is vannak velünk szándékai, akik befolyást akarnak gyakorolni Magyarországra.
    Olyan világban élünk, amikor tőlünk keletre, nyugatra, délre és északra csupa olyan ország található, amelyeknek vannak Magyarországhoz fűződő, ilyen-olyan érdekei, és eszközei, hogy megpróbáljon érvényt szerezni ezeknek - mondta.
    Hozzátette: Magyarországot nem lehet izolálni, megvédeni lehet. Ehhez egy dinamikus, alkalmazkodni tudó nemzetbiztonsági védelmi rendszerre van szükség, ezt 2010 után felépítették és működtetik - hangsúlyozta.
    Orbán Viktor hangsúlyozta: törődik ezzel a kérdéssel, elég sok időt visz el a munkájából.