Auguszta napja van. | 2024.03.29

A NATO-nak egyszerre két irányban kell megújulnia

2017-03-21 10:15:36

 

A NATO-nak egyszerre két irányban, a nehézfegyverzet és a kiberhadviselés terén kell megújulnia, ezt segíti elő a szerdán Budapesten kezdődő tudományos konferencia is - mondta a védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

 

    Siklósi Pétert a NATO szerdán kezdődő, kétnapos budapesti transzformációs szemináriumáról kérdezték. A konferencián Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, Denis Mercier, a szövetség transzformációs parancsnokságának főparancsnoka és Petr Pavel, a katonai bizottság elnöke mellett részt vesznek a 28 tagállam NATO-nagykövetei, a 28 katonai képviselő, valamint biztonságpolitikával foglalkozó, nemzetközileg elismert szakértők - mondta.
    Ez a szervezet legnagyobb tudományos konferenciája, mintegy 350 résztvevővel, ezért Magyarországnak komoly elismerés, hogy megkapta a rendezés jogát - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.
    Az évente megrendezett szakmai konferencia mindig a NATO előtt álló kihívásokkal foglalkozik: ezek közé tartozik jelenleg Oroszország, az Iszlám Állam terrorszervezet és a terrorizmus, valamint a kibertér kihívásai - közölte.