Gedeon napja van. | 2024.03.28

Magyar diákok busza borult árokba, kilencen megsérültek

2017-03-20 11:10:35

Kilenc diák megsérült, amikor hétfőn reggel árokba borult egy Dévára tartó iskolabusz a Hunyad megyei Csernakeresztúr közelében. A busz a Vajdahunyad és Déva közötti főúton haladt, amikor a baleset bekövetkezett – írja a hirado.hu.

A járművön összesen 17 tanuló utazott, a dévai Téglás Gábor Gimnázium diákjai. A sérülteket dévai és vajdahunyadi kórházakba szállították. Később a szülők további négy gyereket vittek kórházba kivizsgálásra. A sérülések egyike sem súlyos.

Bogdan Nițu, a Hunyad Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a jármű 61 éves vezetője elmondta, a baleset azért következett be, mert elaludt a volánnál. Az alkoholteszt során azonban kiderült: alkohol befolyása alatt ült volánhoz, véralkoholszintje 0,34 ezrelék volt.

Mint ismert, január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek, az olasz sztrádarendőrség szerint emberi tévedés miatt. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.