Auguszta napja van. | 2024.03.29

Böjte Csaba a Don Bosco Sportközpontban

2017-03-20 07:54:09

Szent József emléknapjának délutánján egy, az ünnepi hangulathoz kiválóan illeszkedő vendég tartott előadást a Don Bosco Sportközpont küzdőterén. Böjte Csaba ferences szerzetes atya tette tiszteletét Kazincbarcikán.

Az ünnepélyes köszöntőszavak és felkonferálás után a Csaba testvérrel együtt, Déváról és Csíkszentsimonból érkező, az általa létrehozott alapítványhoz tartozó fiatalok, egy László királyunk történetét bemutató ünnepi műsorral kedveskedtek a mintegy 400 főnyi közönségnek. Nagy sikert arattak, ők is a szívből jövő műsorukkal.

A dévai fiatalok műsoruk közben

A fiatalok után Böjte Csaba vette át a szót és olyan előadást tartott az egybegyűlteknek, melyre vélhetően sokáig emlékezni fog minden jelenlévő. Csaba testvér szerint el kellene felejtenünk nyavalygást, siránkozást, panaszkodást és arra a számtalan, bennünket körülvevő jóra és szépre kellene koncentrálnunk, ami körülvesz. Számtalan példájával és élettapasztalatával támasztotta alá a mondandóját, melyek közül az egyikben elmesélte, hogy miként jutottak el egy erdélyi atyafival a “…maga szálljon ki a kocsiból, ha így beszél a feleségével…” felszólítástól, ugyanazon asszony szinte “szentté avatásáig”. Meg kellett találni az irányt az értékek felismeréséhez vezető úton. Beszélgetésük során kérte a férfitól Csaba testvér, hogy mondjon a kedves feleségéről valami jót is, majd szó, szót követett és egy kis idő múlva már a világ legjobb feleségének mondhatta magát az asszonyka.

“Jónak lenni jó!” – Böjte Csaba

Derűt, komolyságot, lelki útravalót és helyes iránymutatást mindenképpen kaphatott az, aki ellátogatott ma délután a DBS-be. Ezúton is köszönjük szépen mindezt és a kedves, lelkes, bátorító szavakat is Csaba testvérnek, Isten áldja életét és munkásságát!

Vitális Gábor szalézi szerzetes köszönte meg Böjte Csaba ferences szerzetesnek az előadást és látogatást

 

Forrás: dbsk.hu