Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: az MSZP nyilatkozzon eltűnt zuglói képviselője ügyében! 

2017-03-18 12:34:42

A Fidesz felszólította az MSZP vezetését, adjon magyarázatot arra, hogy az elmúlt egy évben hova tűnhetett zuglói képviselője, továbbá a személyéhez köthető 100 millió forintos köztartozás.

    Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, frakcióvezető-helyettese szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a főváros XIV. kerületében április 23-án Sápi Attila szocialista önkormányzati képviselő eltűnése miatt kell időközi választást tartani, a választópolgároknak pedig joguk lenne tudni, mi áll az ügy hátterében. 
    "Azt se tudjuk pontosan, hogy az eltűnés mit jelent: eldugták valakik, el kellett valahova mennie, le kellett lépnie vagy pedig végleges megoldást kerestek, akik mondjuk eltették láb alól" - fogalmazott a politikus, hozzátéve, szerinte a körülmények vizsgálatakor az is látható, hogy valamilyen bűncselekménynek lennie kell a háttérben, mivel egy százmilliós köztartozás köthető Sápi Attilához.
    Németh Szilárd szólt arról is, hogy egyre több olyan nagy, közpénzt érintő ügy van, amelyben "nyakig benne vannak az MSZP-s politikusok".
    Példaként említette a 4-es metró dossziéját, amely szerinte olyan baloldali, balliberális politikusokkal van tele, akik "minden elől megpróbálnak menekülni". Szerencsére ebben a 167 milliárd forintot érintő, minden idők legnagyobb korrupciós botrányában komoly rendőrségi nyomozás van - fogalmazott Németh Szilárd, aki szerint az ügynek vannak olyan szálai is, amelyekben a parlament nemzetbiztonsági bizottságának kell majd segítenie a nyomozást.
    A Fidesz alelnöke hasonló esetként említette Botka László szegedi polgármester, szocialista miniszterelnök-jelölt és a Szeviép-ügyét, amelyben szerinte 11 milliárd forint tűnt el, miközben ötszáz munkavállaló nem kapta meg a fizetését.
    Németh Szilárd a sajtótájékoztató végén kérdésekre válaszolva kijelentette, a Fidesz minden adóemelést elutasít. "Mi maradunk az adócsökkentés és az egyenlő, tisztességes közös teherviselés politikája mellett" - tette hozzá.
    A Fidesz alelnöke további kérdésre reagálva elmondta, egy megkötéssel egyetért a Miniszterelnökséget vezető Lázár János azon pénteki kijelentésével, amely szerint aki a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) tagja volt, az 1989-ig arra esküdött, hogy megakadályozza a magyarok szabadságát, önrendelkezését. Megjegyezte, hogy az MSZMP vezetését elválasztaná "az egyszerű, mezei MSZMP-tagoktól", mivel nem gondolná, hogy mind a 800 ezer párttag bűnös lenne és Magyarország elvesztését akarta volna.