Emma napja van. | 2024.04.19

A közút veszélyes üzem!

2017-03-17 12:33:04
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik többek között a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A rendőrök az elmúlt három hétben fokozott ellenőrzéseket hajtottak végre a közutakon.

Pitkó László r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője 2017. március 17-én Miskolcon, a balesetben megsérült és lefoglalt járműve telephelyén tartott sajtótájékoztatót az ellenőrzéssorozat eredményeiről, tapasztalatairól. Az adatok alapján az osztályvezető többek között elmondta, hogy mérséklődött a közúti közlekedési balesetek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain 2017. február 24-e és március 14-e közötti időszakban. Ez idő alatt összesen 37 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amelyekből háromban ittas volt az okozó sofőr.

A rendőrök azonban kiszűrtek - mielőtt még belestet okozhattak volna - 54 olyan járművezetőt, illetve 11 kerékpárost is, akik szeszesitalt-fogyasztottak a vezetés megkezdése előtt. Intő mutató lehet azonban, hogy a járőrök 609 esetben intézkedtek a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt.

A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések további végrehajtására, így a közlekedők az elkövetkező hetekben is számíthatnak a fokozott rendőri jelenlétre közútjainkon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó