Gedeon napja van. | 2024.03.28

 Bakondi: határidőre elkészül a második kerítés

2017-03-16 11:38:00

 Intenzíven zajlik a déli határon a második kerítés telepítése, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának meggyőződése szerint az elkészül a kormány által kitűzött határidőre.

    Bakondi György az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában kijelentette, hogy a második kerítéssel garantálható lesz a határbiztonság.
    Hangsúlyozta: a magyar kormány semmilyen zsarolásnak, nyomásnak nem enged - legyen szó migránsok tüntetéséről Szerbiában vagy éhségsztrájkról -, "fenntartja a törvények uralmát a határokon".
    Az illegális migrációval kapcsolatos európai politikai változásokkal kapcsolatban a főtanácsadó kifejtette: Nyugat-Európában még mindig kettős beszéd figyelhető meg ebben a témában, Magyarország viszont a "világos, tiszta beszédet szereti". Vagyis "őrizzük az államhatárt, garantáljuk az állampolgárok biztonságát, és mindent megteszünk azért, hogy ez a biztonság az európai polgárok mindegyikére is kiterjedjen" - mondta.
    Bakondi Györgyöt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy szerda éjszaka Törökország részben felfüggesztette az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodást, aminek értelmében Törökország nem vesz vissza illegális migránsokat Görögországból. A főtanácsadó azt mondta: bár a megállapodás egyik legfontosabb részét jelentő török határőrizet megmarad, ez "elég rossz szcenárió felé mutató újabb lépés volt, ez biztos".