Emma napja van. | 2024.04.19

Szijjártó: rendkívül kedvező a kormány gazdaságpolitikájának fogadtatása Hessenben

2017-03-14 16:16:00

Rendkívül kedvező a magyar kormány gazdaságpolitikájának fogadtatása a németországi Hessen tartományban - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek helyi nagyvállalatok és gazdasági érdekképviseletek vezetőivel folytatott tárgyalásai után.

    Szijjártó Péter telefonon adott nyilatkozatában hangsúlyozta: a hesseni gazdasági szereplők "abszolút pozitívan igazolták vissza" a magyar gazdaság versenyképességének további erősítését szolgáló döntéseket, akár a szociális hozzájárulási adó, akár a társasági adó csökkentésének vonatkozásában.
    Hessen Magyarország ötödik legfontosabb kereskedelmi partnere a német szövetségi államok sorában, a kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly meghaladta a 3,3 milliárd eurót, és már 54 olyan hesseni társaság van, amely rendelkezik magyarországi beruházásokkal - ismertette a miniszter.
    Kiemelte: tárgyalópartnereivel egyetértettek a többi között abban, hogy az EU-nak olyan szabályozást kell alkotnia, amely nem helyezi a környezetvédelmet a versenyképesség elé. Különösen az autóiparban fontos a környezetvédelem és a versenyképesség elvének kiegyensúlyozása - jelezte Szijjártó Péter.