Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: Juhász Péter és társai tönkre akarják tenni az ünnepet

2017-03-14 15:45:00

 Juhász Péter, az Együtt elnöke és rendzavaró társai arra készülnek, hogy tönkretegyék a március 15-i nemzeti ünnepet, mások békés ünneplését - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

    Úgy fogalmazott: egy ideje rendszeresen megjelenik az ünneplők között egy rendbontó csoport, Juhász Péter és társai, akik az ünnepség alatt fütyülnek, hangoskodnak, sértegetik az ünneplőket, és "ezzel magát a nemzeti ünnepet gyalázzák".
    "Ők és más, külföldről pénzelt szervezetek minden alkalmat megragadnak arra, hogy a magyar kormányt támadják" - tette hozzá a frakciószóvivő.
    Kijelentette: mások ünnepének tönkretételéhez senkinek nincs joga.
    Ezek a rendzavarók visszaélnek a gyülekezés szabadságával, most is erre készülnek, a Fidesz azonban arra kér mindenkit, aki méltón szeretne ünnepelni, hogy jöjjön szerdán fél 11-re a Magyar Nemzeti Múzeum elé, a díszünnepség helyszínére, és ott békésen emlékezzenek 1848. március 15-ére - közölte Halász János.
    Jelezte, hogy a központi ünnepségekre, a budavári családi programokra tízezreket várnak.
    Hangsúlyozta: március 15. az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk, "mindig is a magyar nemzet egyik legszebb ünnepe volt, amikor mindenki kokárdát tűzött, hogy a szabadságot, a függetlenséget és nemzeti hőseinket ünnepelje". Ez az ünnep elválaszthatatlan része a magyar nemzeti hagyományoknak és a nemzeti gondolkodásnak, "minden magyarnak ugyanazt jelenti" - mondta.
    A szóvivőt megkérdezték arról, hogy Medgyessy Péter volt kormányfő a 4-es metró beruházásával kapcsolatos keddi gazdasági bizottsági meghallgatáson úgy fogalmazott, "eléggé felzaklatott állapotban" volt, amikor az SZDSZ-szel kapcsolatban annak idején azt mondta, a párt "teli van korrupciós ügyekkel". Halász János ezt úgy kommentálta: Medgyessy Péter vagy akkor hazudott, vagy most, vagy mindig hazudni szokott. Jó lenne, ha a volt miniszterelnök nem összevissza beszélne, hanem számot adna politikai felelősségéről - mondta, hozzátéve, hogy a bizottsági ülés után folytatni kell az ügy feltárását.