Máté napja van. | 2019.09.21 | MNB középárfolyam:

A kormányszóvivő méltóságteljes ünneplésre kér mindenkit

2017-03-14 11:28:40

 

 A kormány megteremtette az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc méltó megünneplésének kereteit, ezek között mindenkinek méltóságteljesen kell megemlékezni - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján, a Magyar Nemzeti Múzeum előtt.

 

    A kormányszóvivő kiemelte: jelenleg is folynak az utolsó próbák az ünnep előtt, a rendezvények méltó keretet adnak a megemlékezésnek. De fontos feltétel a méltóságteljes ünnepelés is, és a hírek szerint többen meg akarják zavarni az ünnepet, egyetlen céljuk a békés és méltóságtejes megemlékezés megzavarása - fogalmazott.
    Kovács Zoltán hangsúlyozta: mindenki részéről méltóságteljes viselkedést kérnek.
    Kifejtette: szerdán országszerte több mint 650 eseményt rendeznek az ünnep tiszteletére, és minden szervező, politikai párt felelőssége, hogy ezeken a méltóságteljességet garantálja.
    Kérdésre Kovács Zoltán elmondta: az elmúlt években kialakult a rendje annak, ahogy a rendőrség, az illetékes állami szervek és a rendezvényszervezők igyekeznek gondoskodni arról, hogy ne zavarja meg senki az ünnepet, és a békesség fenntartása miatt szükség lehet elválasztani azokat, akik meg akarják zavarni a megemlékezést és azokat, akik méltóképpen próbálnak ünnepelni. Mindenkinek joga van szabadon ünnepelni - jelentette ki.
    Hozzátette, a miniszterelnökkel kapcsolatos véleménykifejezésnek egyéb módja is van, az ünnepet egységében kell tekinteni, és a pártpolitikának is tiszteletben kell tartania, hogy méltóságteljes legyen az ünnep.