Andrea napja van. | 2024.04.18

Ötpárti egyeztetést javasol a Fidesz a külföldről támogatott szervezetek ügyében

2017-03-14 11:14:00

Ötpárti konzultációt kezdeményez a Fidesz a külföldről támogatott szervezeteket érintő törvénytervezetről - közölte Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

    Elmondta: elkészült a tervezet, amelyet a képviselőcsoport dolgozott ki az igazságügyi tárcával konzultálva. 
    A cél, hogy nyilvános legyen, mennyi támogatást, kitől és milyen céllal kapnak külföldről egyes szervezetek - közölte a politikus.
    Szintén a parlament elé kerül a munkaidőkeret-elszámolás szabályainak ágazati finomítása, az erdőtörvény módosítása, valamint az is, hogy az Országos Magyar Vadászkamara tulajdonába kerüljön a hatvani vadászati múzeumnak otthont adó épület - sorolta Kósa Lajos és Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.
    A tájékoztatón szóba került az a Semjén Zsolt (KDNP) és Lázár János (Fidesz) jegyezte, már a Ház előtt lévő előterjesztés, amely megtiltaná az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú felhasználását. Halász János a Heineken érintettségét firtató kérdésre közölte: az indítvány célja, hogy "a vizuális környezetünket ne szennyezzük tovább". 
    A Heineken is valóban érintett, de ezt "a sört senki nem akarja betiltani természetesen, a címkén lévő vörös csillagról van szó" - mondta. Megjegyezte, hogy a San Pellegrino termékeinek csomagolásán is ugyanez a jelkép látható.