Gedeon napja van. | 2024.03.28

Túl hangos reklámokért bírságolt a médiatanács

2017-03-10 14:04:00

 Összesen 570 ezer forintos bírsággal sújtotta a Digital Media and Communications Zrt.-t - mint a Story5, a 4-es csatorna és a Galaxy Tv médiaszolgáltatóját - a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság (NMHH) Médiatanácsa, mert annak három tévécsatornája is túl hangosan sugárzott reklámokat.

    Az NMHH által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a Story5, a 4-es csatorna és a Galaxy Tv tavalyi utolsó negyedéves gyakorlata miatt rótta ki a testület a szankciót.
    A testület rádiós frekvenciákkal kapcsolatos döntéseit ismertetve jelezték: a médiatanács elfogadta a Derecske 94,7 MHz és a Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét, a dokumentumot a testület tíz munkanapon belül közzéteszi honlapján.
    A Keszthely 99,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a médiatanács hiánypótlásra kérte fel az LB Rádió Kft.-t, míg a jelenlegi műsorszolgáltató Helikon Rádió Kft. pályázatát alaki érvénytelenség miatt elutasította. Alaki érvénytelenség miatt ugyancsak megtagadta a Helikon Rádió Kft. pályázati nyilvántartásba vételét a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség esetében, a dtm Media Hungary Kft.-t pedig hiánypótlásra hívta fel.
    A Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására - hiánypótlás után - pályázati nyilvántartásba vették a "B & T" Kft.-t, a Fehérvár Rádió Kft.-t; a Gong Rádió Kft. és a VLNC FM Rádió Kft. pályázatát alaki érvénytelenség miatt elutasították - jelezte a hatóság.