Tivadar napja van. | 2024.04.20

Kormányszóvivő: politikai támadások érik a jogi határzár szigorítását

2017-03-10 08:24:41

 A kormányszóvivő szerint egyértelműen politikai támadások érik a jogi határzár szigorításáról szóló törvényt.

    Kovács Zoltán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken úgy fogalmazott, hogy a migrációval kapcsolatban az elmúlt években már sokszor látott "koreográfia" ismétlődik most meg: külföldről pénzelt "úgymond jogvédő szervezetek" megalapozatlanul kritizálják a magyar kormányt, amire "megfelelőképpen reagálnak" a brüsszeli bürokrácia, valamint az ottani baloldali és liberális pártok soraiból.
    A kormányszóvivő azt mondta, be fogják bizonyítani, hogy a törvény teljes mértékben összhangban van az Európai Unió (EU) jelenlegi szabályozásával.
    Kovács Zoltán szerint az élet "az elmúlt években megmutatta", hogy a migránsok "üzemszerűen élnek vissza" a politikai menedékjog iránti kérelemmel, amelyet arra használnak fel, hogy eltűnjenek a schengeni határokon belül. Kiemelte: minden eszközzel biztosítani kell, hogy az illegális bevándorlók ne léphessenek az EU területére.
    A kormányszóvivő Paks II.-ről is beszélt, leszögezve: a beruházás az olcsó elektromos áram kulcsa a következő ötven-hatvan évre.