Auguszta napja van. | 2024.03.29

M1: elfogatóparancsot adtak ki egy nigériai férfi ellen

2017-03-08 21:19:00

 Csoportos garázdaság miatt elfogatóparancsot adott ki a bíróság egy Budapesten élő nigériai férfi ellen, aki korábban azzal akadályozta az eljárást, hogy mindig más nevet használt - hangzott el az M1 aktuális csatornán szerda este.

    A Híradó tudósítása szerint még 2011 nyarán Józsefvárosban, a Somogyi Béla és a Stáhly utca sarkán verekedett össze három nigériai férfi. Először csak dulakodtak, aztán ököllel estek egymásnak, miközben egyikük autóját is összerugdosták. Csoportos garázdaság miatt ketten felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Harmadik társuk ellen viszont, akinek nem voltak okmányai és hetente más nevet mondott, a bíróság megszüntette az eljárást, arra hivatkozva, hogy tisztázatlan a személyazonossága.
    A Fővárosi Főügyészség felülvizsgálati indítvánnyal fordult a Kúriához. Bagoly Bettina, az ügyészség szóvivője az M1-nek nyilatkozva azt mondta: nem lehet az eljárás lefolytatásának akadálya, ha kétséges valakinek a személyazonossága, de a bűncselekmény elkövetőjeként azonosítható.
    Mivel a Kúria az ügyészséggel értett egyet, a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdára új tárgyalást tűzött ki a nigériai férfi ügyében. Mivel a vádlott a szabályos idézés ellenére nem jelent meg, elfogatóparancsot adtak ki ellene - hangzott el az M1-en.