Auguszta napja van. | 2024.03.29

Határőrt akart megvesztegetni egy ukrán-magyar házaspár

2017-03-07 16:27:09

Hivatali vesztegetés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - gyorsított eljárásban - a Vásárosnaményi Járásbíróság egy ukrán-magyar házaspárt, mert meg akart vesztegetni egy határőrt - közölte a Nyíregyházi Törvényszék kedden az MTI-vel.

    A közlemény szerint a vádlottak a barabási közúti határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő egyik határőrt akarták rábírni arra, győzze meg ugyanott dolgozó feleségét, hogy fordítsa el a hőkamerát a határszakaszról. 
 A házaspár és a főtörzsőrmester - aki előzőleg jelentette, hogy megkeresték - egy bevásárlóközpont parkolójában találkozott. Kiderült, hogy a vádlottak cigarettát akarnak átcsempészni a zöldhatáron. Kilencládányi cigaretta után 90 ezer forintot fizettek volna a határőrnek.
    A vádlottaknak - akiket egy újabb találkozón fogtak el - kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt kellett bíróság elé állniuk.
    Az elsőrendű vádlottat másfél év börtönre ítélték, négy év próbaidőre felfüggesztve, a másodrendűt pedig egy év, két évre felfüggesztett börtönre.
    A másodrendű vádlott ítélete jogerős, az elsőrendű vádlott esetében az ügyész súlyosításért fellebbezett.