Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: az ellenzékre nem lehet számítani Magyarország védelmében

2017-03-07 15:47:00

A Fidesz szerint mivel a baloldali ellenzéki képviselők nem szavazták meg a jogi határzár szigorítását, ismét kiderült, hogy "az ellenzékre nem lehet számítani Magyarország védelmében".

    A Fidesz keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében - amelyet Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója jegyez -, arra reagált, hogy a jogi határzárat szigorító módosításokat fogadott el a nap folyamán az Országgyűlés a kormány javaslatára. Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztését 138 kormánypárti és jobbikos igen szavazattal, 6 - LMP-s és független képviselők által leadott - nem ellenében, 22 - zömmel szocialista - tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.
    A Fidesz szerint a jogi határzár megerősítése megakadályozza, hogy a "tisztázatlan státuszú migránsok" eltűnjenek a hatóságok látóköréből, mielőtt ügyükben döntés születik. A baloldali ellenzéki képviselők nem szavazták meg a szigorítást, hanem "az illegális bevándorlás pártjára álltak" - olvasható a közleményben. 
    "Ismét kiderült, hogy az ellenzékre nem lehet számítani Magyarország védelmében: számukra fontosabbak a külföldi elvárások, mint a magyar emberek biztonsága" - írta a nagyobbik kormánypárt.