Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nőktől pénzt kicsaló férfi ellen emelt vádat a pécsi ügyészség

2017-03-06 08:45:56

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészég egy visszaeső pécsi férfi ellen, aki szerelmet ígérve csalt ki pénzt nőktől - tájékoztatta a vádhatóság hétfőn az MTI-t.

    A Varga-Koritár György, Baranya megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint a korábban hasonló ügyek miatt büntetett férfi egy internetes társkeresőn ismerkedett meg nőkkel és a bizalmukba férkőzve különböző ürügyekkel pénzt csalt ki tőlük.
    A vádlott tavaly egyszerre három nővel tartotta a kapcsolatot, ők nem tudtak egymásról. A férfi kihasználva, hogy a sértettek "komoly érzelmeket" tápláltak iránta, különböző összegeket kért kölcsön, illetve a nők nevére szóló különböző műszaki cikkeket - köztük nagy értékű mobiltelefont, televíziókészülékeket - vásároltatott, majd ezeket eladta.
    Az ügyészség kiemelte: a férfi a nőktől 500-900 ezer forintot csalt ki, egyiküktől kölcsönkérte az ékszereit is azzal, hogy azokat zálogba adja, egy másik nőismerősétől pedig ékszereket lopott.
    A férfi korábban hasonló módon, társkereső oldalon ismerkedett meg nőkkel és csalt ki tőlük pénzt, ezekben az ügyekben már jogerősen elítélték - áll a közleményben.