Andrea napja van. | 2024.04.18

Rendőrök alázhattak meg fiatalokat (VIDEÓ)

2017-03-05 20:13:16

Balogh András a facobookos oldalán fordult a nyilvánossághoz, hogy tettlegesen bántalmazták és megaláztak a rendőrök, majd másnap arra akarták rávenni, hogy változtassa meg vallomását. 2010 után a Fidesz-kormány komoly erőfeszítésket tett, hogy soha többet ne fordulhassanak elő a korábban tapasztalt rendőri brutalitások. Úgy látszik még nem sikerült minden rendőrségi épületből száműzni a hatalomtól megittasult brutális rendőröket, akik visszaélve helyzetükkel embereket bántalmaznak. 

Mi különbözteti meg ebben az esetben a rendőröket a bűnözőktől, amikor saját maguk is bűnt követnek el, bemocskolva sok tízezer tisztességes rendőr munkáját? Miért erősebb még mindig a bajtársiasságnak nevezett bűnpártolás? A törvényességi felügyeletet ellátó parancsnokok miért ússzák meg a felelősségrevonást? 

A TV2 tények tudósítása ide kattintva tekinthető meg.

A fegyveres testületeknél és az igazságszolgáltatási szervezeteknél tapasztalható, a kommunista időkből itt maradt polgárellenesség előrevetíti, hogy az ilyen típusú bűncselekményeket elkövető rendőrök sok esetben "ejnye-ejnye" büntetéssel ússzák meg, míg fordított esetben a vétkező polgárt keményen megbüntetik. 

Balogh András fecbookos oldala.

"Ahogy kiszabadultam Hadházról a fogdából, akkor készítettem ezeket a képeket. Tégláson megtámadtak minket az Ancsa büfé bejárata előtt, az onnan való távozásunk közben. Kihívtam a rendőröket, közben a tesóm is hívta a saját telefonjáról. Kértem egy mentőt is mert az állam felszakadt és a barátom szeme is ès betőrt az orra is. Ki is jöttek a rendőrök 3 kocsival de 5 perc után rám is csapták a bilincset és a testvéremre is. Nem indokolták meg, pedig elmeséltem hogy minket támadtak meg és mi hívtuk őket. Vérzett az állam de nem zavarta őket. Rábasztak a kocsira és üvöltöztek velem, közben végig szorítottak. Majd megfogtak és kutyaként szólítva berángattak egy hátrább lévő rendőrkocsiba, majd bevittek és bezártak. Hadházon kiszállva a kocsiból, vittek befele az őrsre és hátulról az egyik rendőr egy hatalmasat az oldalamba rúgott és mivel én szótlanul tűrtem, még nevetve megjegyezte hogy nem reagálok erre semmit. Persze végig térdmagasságba a fejemmel lépkedhettem csak megbilincselve. Majd leöltöztettek és hálisten a nadrágomat vissza vehettem, aztán bezártak és jó pár óráig nem jöhettem ki. Közben végig a kezembe törölhettem csak az államat. Miután végre kiengedtek, kaptam volna egy papírt a bentlétemről, de mivel panasszal szerettem volna élni, amit a papíron el is kezdtem írni, mivel nem kaptam ellátást a vérző állammal kapcsolatban, (pláne hogy én hívtam a zsarukat mivel minket támadtak meg és mentőt is kértem) az egyik rendőr elvette a papírt tőlem hogy ne tudjam befejezni, mivel ő már előttem aláírta. Kérek mindenkit hogy ossza meg mert szeretném ha az RTL látná ezt és foglalkozna az üggyel. Mert mi az hogy megtámadják az embert, kihívja a rendőröket, és még őt viszik be, és bántják, és kutyaként kezelik és annak is szólítják. Testvéremet is bevitték és minden kurvának elhordták. Ráadásul a bilincselés előtt az egyik rendőr, apámat is elhordta mindennek, hogy azzal provokáljon, de nem vettem a szívemre, sajnos ez nem is tetszett neki, hogy nem idegesítem fel magam rajta, és valami indokot találva mégis ezt tették velünk. Mi kérjük a rendőrök segítségét és minket bántanak a rendőrök is. Ez már nem az első eset. Kérlek titeket osszátok meg és kérem az RTL klubbot hogy segítsen nekem ebben a dologban. Bocsánat ha nem írtam mindent helyesen. Nincs erőm kijavítgatni mert még sokk alatt vagyok a történtek miatt. Mindenkinek köszönöm aki bármiben is segít.".

(fotó facebook)