Auguszta napja van. | 2024.03.29

A jogi határzár megerősítéséhez kéri a Fidesz a frakciók támogatását 

2017-03-05 14:23:00

A jogi határzár megerősítéséről szóló törvénymódosítások támogatását kéri valamennyi parlamenti párttól a Fidesz-KDNP a keddi zárószavazáson.

    Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese vasárnap budapesti sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: a kormány javaslatának lényege, hogy a migránsokat egészen addig a tranzitzónákban lehessen tartani, ameddig menekültkérelmüket jogerősen el nem bírálják.
    Ugyanakkor a hatóságok ne csupán a határ 8 kilométeres sávjából, hanem az egész ország területéről visszaszállíthassák a migránsokat a tranzitzónákba - tette hozzá.
    Mindez annál is inkább szükséges, mert a Balkánon 8-100 ezer ember várakozik arra, hogy továbbutazzon Magyarország, illetve Nyugat-Európa felé. Vagyis a jogszabályok szigorítása nem csupán Magyarországot, hanem Nyugat-Európát is védi - magyarázta Gulyás Gergely.
    Hozzáfűzte, hogy Magyarország továbbra is hibásnak tartja Brüsszel elosztási kvótákra vonatkozó politikáját. Különösen akkor, ha közben nem követelik meg a külső határok védelmét.
    Kérdésre válaszolva a kormánypárti politikus szólt arról, hogy sajtóhírekkel ellentétben a Fidesz-KDNP nem kívánja megváltoztatni a választójogi törvény egyetlen betűjét sem. Csupán a kampányfinanszírozási és a választási eljárásról szóló törvény technikai módosítását szeretnék elérni a pénzügyi visszaélések megakadályozása és a pontosabb regisztráció érdekében - közölte Gulyás Gergely.