Gedeon napja van. | 2024.03.28

Mintegy 1200-an vesznek részt a képzésben

2017-03-04 12:31:00

 Mintegy 1200-an vesznek részt jelenleg a határvadászképzésben - mondta Dsupin Ottó tábornok, a rendőrségi kiképzőközpont vezetője szombaton az M1 aktuális csatornán.

    A tábornok emlékeztetett, hogy a határvadászképzés negyedik ütemében 172-en kezdték meg tanulmányaikat március 1-jén.
    A képzés hat hónapig tart, aminek végén őr-járőrtársi szakképesítést szerezhetnek a jelentkezők. Ezzel akár tíz évig is szolgálhatnak, viszont az előmenetelhez további tanulmányokra van szükségük - mondta Dsupin Ottó.
    A kormány 2016 augusztus 10-én döntött a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak 3000 fős bővítéséről, amelynek megvalósításaként a korábbi határrendészeti igazgatóság mellé egy újabbat állítottak fel. Mindennek nyomán a határvadász bevetési osztályok száma hétről tizenötre bővül. 
    Az országos toborzás szeptember 1-jén kezdődött meg, jelentkezni a rendőrség Facebook- és Twitter-oldalán, emailben, telefonon, illetve valamennyi rendőri szervnél lehet. A felvételi eljárás első szakaszában a fizikai, pszichikai és egészségi vizsgálatok zajlanak. Ezt a pályaalkalmassági beszélgetés követi, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat életvitel-ellenőrzésével zárul az eljárás.