Emma napja van. | 2024.04.19

Éves csúcson a beszerzésimenedzser-index

2017-03-01 08:48:17

Februárban 2,5 százalékponttal a januári 57,0-ről 59,5 pontra emelkedett a beszerzésimenedzser-index és ezzel az elmúlt év legmagasabb értékére szökött, magasabb az elmúlt három év (52,2 pontos) februári átlagánál és az 1995 óta mért hosszú távú átlagnál is - jelentette szerdán a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

 

    A felmérésben vizsgált részindexek többsége nőtt januárhoz képest, de a változások mértéke csak két esetben haladta meg a 4 százalékpontot.
    A foglalkoztatottsági index értéke 50,0 pont fölött maradt, az elmúlt egy évben már kilencedszer. A 2016-os év értékei hét-öt arányban mutattak növekedést és csökkenést.
    A válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be. A bővülési ütem tovább jelzi az elmúlt fél évben megfigyelt erősebb teljesítményt, összhangban az eurózónában mostanában tapasztalt kimagasló BMI értékekkel - írták.
    A termelési mennyiség indexe növekedett januári értékéhez képest, és 50,0 pont felett maradva a termelt mennyiség emelkedését jelzi, már tizennyolcadik hónapja.
    Az új rendelések indexe enyhébben nőtt, és 50,0 pont felett maradva jelzi, hogy az új rendelések állománya ismét magasabb lett az előző hónaphoz viszonyítva.
    A februári szállítási átfutási idő hosszabb lett januárhoz képest, és az ütem enyhén erősödött - írták.
    A vásárolt készletek második hónapja bővülnek, még erősebb ütemben. Az idei februári indexérték az elmúlt húsz év értékei alapján átlag feletti, és a legnagyobb februári.
    A beszerzési mennyiség és a beszerzési árak indexe nőtt januári értékéhez képest, és 50,0 pont fölött maradva.
    A külpiaci mutatók közül az importindex értéke enyhén csökkent januárhoz képest, de jócskán 50,0 pont fölött maradt. Az exportindex értéke kicsit nőtt az előző hónaphoz képest, és 50,0 pont fölött maradva jelzi az export mennyiségének erősebb ütemű bővülését - olvasható az MLBKT közleményében.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó