Auguszta napja van. | 2024.03.29

Két településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást

2017-03-01 07:34:47

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ópályiban polgármestert és képviselőket, a Veszprém megyei Németbányán polgármestert választanak. 

    Ópályiban azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület tavaly november 2-án feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért Erdélyi Miklós korábbi polgármester mellett Medve László, Szántó Imre, Herdon János, Bazula Sándor és Minárcsik Brigitta függetlenként, Pásku Károly a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A hat képviselői helyre harmincheten pályáznak, mindannyian független jelöltek. A választói névjegyzékben 2350-en szerepelnek. 
    Németbányán azért lesz időközi választás, mert a polgármester, Blaskovits Zoltán lemondott. A tisztségért vasárnap két független jelölt indul: Újvári Szilvia és Schmidt Attila. A település választói névjegyzékében csaknem száz választó szerepel. 
    Vasárnapra egy időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Pest megyei Vácegresen roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.