Andrea napja van. | 2024.04.18

Pályázati lehetőségek - fórum Perkupán

2017-02-24 20:17:25

2017. február 24-én Perkupán folytatódott a Széchenyi Programiroda és az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse által szervezett szakmai fórumsorozat, melyen önkormányzati vezetők, vállalkozók, a vidékfejlesztésben szerepet vállalók vettek részt.

Molnár Zoltán, Perkupa polgármestere köszönti a főrum résztvevőit

A fórumnak otthont adó település polgármestere, Molnár Zoltán köszöntötte a résztvevőket, majd átadta a szót Ríz Gábornak a térség országgyűlési képviselőjének, a megyei fejlesztési program összehangolásáért, koordinálásáért felelős miniszteri biztosnak,

aki előadásában hangsúlyozta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyének vissza nem térő lehetősége, hogy a fejlesztési pénzek felhasználásával folytathassa a megkezdett fejlődést.

Előadásában az országgyűlési képviselő fontosnak tartotta a megyei TOP források mellett az összes operatív program kínálta lehetőségeket maximális kihasználását, nagy hangsúlyt fektetve az egymásra épülő projektetekre és operatív programokra.

Ríz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos ismerteti a pályázati lehetőségeket

Koleszár Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal, Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának osztály vezetője megosztotta a fórum résztvevőivel a megyét érintő aktuális pályázati híreket és a mezőgazdasági termelőknek szóló pályázati felhívásokat.

dr. Csuzda Gábor a programsorozat szervezője, az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse

dr. Csuzda Gábor a programsorozat szervezője, az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse előadásában bemutatta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatot érintő változásokat.

Külön kitért arra, hogy újra van lehetőség projektötletek benyújtására, melynek előfeltétele a regisztráció, melynek feladatait ez év elejétől a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI) látja el a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Állandó Titkárságán. A feladatellátásban közreműködő MNVH területi felelősök az SZPI keretében végzik tovább a munkájukat.

dr. Csuzda Gábor, az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse minden hétfőn fogadóórát tart az SZPI Miskolci Irodájában. A változások ismertetése után, a területi felelős az Önkormányzatokat érintő pályázati felhívásokról tartott előadást.

A fórumon dr. Bárdosné Dudás Viktória, a Nyugat-Borsodi Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az EFOP-ban rejlő lehetőségekről és veszélyekről tájékoztatta a megjelent érdeklődőket.

Trembóczki István a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei vidékfejlesztési referense a helyi mezőgazdasági vállalkozók pályázati lehetőségeit mutatta be, majd a Kamara 2020 utáni elképzeléseiről hallhattunk érdekes gondolatokat.